zaterdag 30 mei 2015

En we kijken vooruit.


Juni wordt een maand om u tegen te zeggen.

Al van alles gepland dus dat wordt leuk en druk en natuurlijk komen daar nog onverwachte afspraken en mooie momenten bij.


Er wordt ook een definitieve streep getrokken onder iets wat niet heeft mogen zijn maar spijt heb ik niet.

Een gezellige babbelavond met mijn beste vriendin.Ben benieuwd naar haar reactie op haar cadeautjes.

Samen met nog verschillende andere naaisters ga ik een tas maken.We volgen allemaal het zelfde patroon maar omdat iedereen een andere stoffencombinatie heeft wordt het een wisselende galerij met op het einde van de maand de resultaten.


Op komende vrijdagavond ga ik samen met nog 3 koppels naar een avondje Duitse wijnen proeven.Misschien een chauffeur regelen?!





Ook ga ik naar een workshop om beter te leren werken met mijne overlock.Het is een eindje rijden maar ja alles kortbij dat bestaat niet,hé!De workshop gaat hier door: Den-Depot in Heist op de berg.Ik kijk er erg naar uit om dit te volgen.Heb er ook voor het eerst een stofje en garen en lintjes heb besteld die nu op het postkantoor liggen te wachten.




Verder ben ik jarig deze maand en ja ik verjaar nog graag.Vind het best fijn om smsjes of berichtjes op FB te krijgen omdat ik 47 wordt.Een feestje geven we ook,de dag zelf samen met mijn familie.Iets om naar uit te kijken want ik heb dat graag,iedereen bij mij om iets te drinken en te smullen....




En omdat ik mee gedaan heb aan de verjaardagsswap ga ik ook iets leuks krijgen van iemand die ik totaal niet ken.Mijn pakje ligt klaar om te versturen naar iemand in Nederland die de 16de jarig is.

Dit komt er ook aan: een weekendje met de bus naar Duitsland,naar de Moezelstreek om wijnen te proeven,om kleine scheve huisjes te bekijken,een boottocht,een overnachting,lekker eten en met goed gezelschap me te amuseren.



Jammer genoeg is het deze maand ook examens voor mijn kinderen dus die ga ik extra verwennen de dagen dat ze hier zijn met smoothies,vers fruit,warme chocomelk en ander brain food ;-) en de chocolade die onderweg in naar hier.Ik heb hem bij ogenzalf gewonnen heb.

Voor de dochter is het de laatste keer examens in het middelbaar,dus ook proclamatie en een galabal waar we nog geen kleed voor hebben.Morgen gaan we in Maastricht kijken want wat ze met het internet besteld had trekt nergens op.Duimen jullie dat we een leuk betaalbaar galakleed vinden?!

Kleine meisjes worden groot,volgend schooljaar gaat ze op kot in Antwerpen.Oh ik ga haar missen dat is iets wat zeker is.

Maar los laten hoort bij het leven,hé!


Fijn weekend voor iedereen en nogmaals dank je wel voor jullie steun bij mijn vorig blogbericht.

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

woensdag 27 mei 2015

Even iets totaal anders.

Deze week is er eentje vol emotie vooral voor mezelf...

Heb totaal geen zin in naaien,knutselen of andere zaken door omstandigheden.

Het zijn kleine maar toch belangrijke zaken voor me die het me nu eventjes moeilijk maken,
de wereld vergaat niet maar het stormt plaatselijk voor mij en mijn kinderen.



Weinig eigen tekst maar wel enkele teksten die ik op Pinterest gevonden heb en op mijn bord Mooie teksten heb opgeslagen.

Ik wil ze graag met jullie delen,wie weet is er wel eentje tussen die jullie aan spreekt:




















Dank je wel voor mijn zus,mijn toeverlaat,mijn steun in moeilijke tijden,zij is jonger dan mij maar ik kan altijd bij haar terecht.

Ook de rest van mijn familie,zoals mijn schoonzus voor hare goede raad ivm de wetgeving,mijn schoonbroer voor de hulp met elektriciteit en dergelijke,mijn broer voor zijn rust,mijn metekind voor zijn hulp bij mijne auto,mijn ouders gewoon omdat ze er zijn.

Dank je wel voor mijn beste vriendin,we schelen 10 jaar,een totaal ander leven maar we weten van elkaar dat we er zijn in goede en in mindere goede dagen.

Dank je wel aan jullie,om hier te reageren,voor jullie mailtjes,jullie kaartjes...




Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

donderdag 21 mei 2015

Te veel...

Te veel van alles de laatste weken...

Wil van alles naaien maar weet niet goed wat.Heb wel voor mijn beste vriendin ook een tas gemaakt zoals die voor mezelf maar ander binnenstof en andere afwerking.


Binnenkort krijgt ze die samen met het portemonneetje dat ze gewonnen heeft bij mijn give away.

Het brillenhoesje is al goed aan gekomen bij Susan,ben vergeten ene foto ervan te nemen.

Ook heb ik voor de 1ste keer gedaan aan de VIP swap.Nu zie ik er al enkele denken,wat is dat voor iets?!Bij deze swap mag je enkel en alleen voor de persoon zelf iets maken.


Wel je geeft je op om mee te swappen,wat ruilen betekend.Je naam wordt uit geloot met iemand anders en binnen een bepaald budget maak je iets voor elkaar.Maakt niet uit wat als het maar zelf gemaakt is.




Bij deze VIP swap kreeg ik haar naam samen met 3 foto's die ze in gestuurd had en ben eventjes op haar Face Book pagina gaan kijken maar daar vond ik niet zo veel terug,Pinterest opgezocht en vervolgens mijn naaiboeken ingekeken,stofjes besteld en in actie.

Hopelijk is ze er blij mee want dat blijft natuurlijk afwachten,hé!Is het wel wat ze verwacht,voldoet de hoeveelheid,vindt ze de kleuren en stofjes leuk en dergelijke.

Nu mogen we pas op 31 mei ons pakket open doen wat niet gemakkelijk is als dat nu hier al staat te blinken,hé!


Ook doe ik mee aan de verjaardagsswap.Daarvan zijn de namen onderling bekend.Heb aan mijn swapje gevraagd naar haar interesses en ben daar mee aan de slag gegaan.Heb al 2 kleine zaakjes klaar want het moet in een enveloppe passen om netjes door de brievenbus te gaan.

Heb nog een idee wat ik er bij ga maken en dan kan het in de loop van volgende week de post op.


Vorige zaterdag heb ik een soort plantenrekje gekocht in een doe het zelf pakket.Eerst netjes in elkaar gedraaid,vervolgens een verflaagje of 2 erop en nu staat het mooi op mijn terras met wat bloemen erop.




Tafeltje,zelf geverfd,
kransje zelf gemaakt,
boomplanken met krijtverf
theelichtjes met sticker erop,
rest gekocht....

Voor de rest heb ik van mijn vorige buurvrouw overgordijnen gekregen die ik enkel aan de voorkant heb moeten aan passen in de lengte dus die hangen ook al netjes op.


Wat herstelwerkjes zijn ook gedaan maar dat is nu eens iets wat ik echt niet graag doen maar ja het hoort erbij,hé!

Ook heb ik mee gedaan aan een maandruil van Miss Pixie waar ze vorige maand een leuk notaboek in een vrolijk stofje weg gaf.In ruil gaf ik haar een canvas met leuke tekst.




Foto van op Miss Pixie hare blog.

Op de planning staat nog de Leila top uit de laatste LMV voor mezelf,moet nog een leuk soepel vallend stofje vinden en het patroon overtekenen eer ik er aan kan beginnen.

Maar vandaag ga ik genieten tussen de slaapmomenten door van het jongste zoontje van mijn broer en schoonzus die hier is om te logeren ;)


Groetjes C.



Follow my blog with Bloglovin

vrijdag 15 mei 2015

Amsterdam deel 2

Na een super lekker en uitgebreid ontbijt samen met ons koffertje terug de bus op.



We rijden richting Anne Frank huis.Volgens mij moet ik niemand vertellen wie Anne Frank is maar indien er toch iemand haar niet kent,klik hier maar eventjes.

Omdat de dochter in de rolstoel zat mochten we via ene andere weg naar binnen.Gedeeltelijk gebruik gemaakt van de rolstoel,de rest wat wil zeggen heel veel trappen heeft ze heel voorzichtig met haar krukken gedaan.

Het museum was de moeite maar persoonlijk vond ik dit meer indrukwekkend toen ik er 2 jaar geleden was.

Nadat we rond waren hebben we op een terrasje iets gedronken terwijl we wachten op de rest van de groep.

Samen een wandeling gemaakt door de Jordaan met een toffe uitleg van onze gids Jos die werkt voor de autobus firma de zigeuner.

Vervolgens een boottocht van ongeveer een uur door de grachten van Amsterdam waar we van alles hoorde en zagen.

Enkele sfeerbeelden van onderweg:


Mooie gevels


Pas geverfd


Geen wolkje te zien


Film instituut


Bootje -- > Cruise schip voor op rivieren


Houten schip uit vervlogen jaren


Nemo museum(foto van het web)

Na de boottocht werden we door chauffeur Clement opgepikt en vervolgens in het centrum van Amsterdam weer afgezet waar we vrij waren om wat te gaan eten,shoppen of een museum te gaan bezoeken.

Wij kozen voor een simpele maar lekkere maaltijd eer we de winkelstraten gingen verkennen.Nu moet ik toch wel even zeggen dat ze volgens mij in Nederland zelden of nooit iemand met een been in het gips in een rolstoel hebben gezien want bekijks dat we hadden,tot vervelens toe...Maar ik pas het hier eventjes aan,na een opmerking van Ageeth,er zullen ook veel toeristen bij geweest zijn die ons nagestaard hebben.Sorry aan de Nederlanders,hé!

Wat ons goed deed beseffen dat dit echt maar tijdelijk is,maar we leven mee met diegene die altijd in een rolstoel moet zitten.

Enkele souvenirtjes rijker,wat vermoeiend van het duwen van de rolstoel hebben we ons leuke weekend op een terrasje afgesloten met een lekker alcohol rijk drankje.


Met de bus nu op weg naar huis maar eerst maakte we een kleine stop bij het station van Amsterdam.

                                              


We namen ons avondmaal weer in de lekkere La Place en waren mooi op tijd weer in Diepenbeek om het laatste stuk van onze reis met de auto verder te doen.
Alle 6 waren we moe maar voldaan van dit weekendje en we hopen dit nog eens een keertje te doen,wie weet waar we dan naar toe gaan...

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

dinsdag 12 mei 2015

Volendam en Amsterdam

Afgelopen zaterdag en zondag ging ik samen met nog 5 andere dames op weekend naar onze buren de Nederlanders.

We werden om kwart voor 7 in Diepenbeek verwacht met ons klein koffertje om 1 nacht door te brengen in het Steineberger Hotel kortbij Schiphol.

Even in het kort vertellen wie er mee ging:
* mijn mama die ons trakteerde op dit geweldige weekend
* mijn zus,de persoon waar ik alles aan kan vertellen
* mijn dochter met krukken en rolstoel voorop
* mijn schoonzus,mama van 3,getrouwd met mijn broer
* mijn nichtje,al hoewel ze de grootste is

Samen hebben we gelachen,goed gewandeld en afwisselend met de rolstoel geduwd,lekker gegeten,iets warms en iets fris gedronken,van alles gezien,stil geweest in het Anne Frank huis en nog veel meer.

We rijden naar Volendam maar eerst maken we een tussen stop voor een ontbijt.Eenmaal aan gekomen in Volendam gaan we op bezoek bij een kaas en klompenmakerij.

Persoonlijk vonden we dit geen meer waarde maar ja het stond op het programma,hé!



Traditionele klederdracht en kaasblokjes(mini)


Enkele zaken die nodig zijn om kaas te maken
achter glas


Van blok hout naar klomp


Klompen met print.

We hadden allemaal de indruk dat de verkoop het belangrijkste was.

Opnieuw de bus in om verder te rijden naar het centrum van Volendam.Daar even vrije tijd na een korte wandeling.Een stop bij het café waar enkele jaren geleden verschillende mensen het leven lieten bij een brand.


Gedenkteken


Zicht op de boten in de haven van Volendam

Naar een diamantslijperij van Gasan zijn we ook geweest.Goede uitleg gekregen,enkele ringen gepast maar ons budget liet het niet toe een aankoop te doen,niet normaal wat sommige mensen daar aan uit kunnen geven ;-)


De dochter vond deze wel leuk,7000 euro

Het avond eten mochten we vrij in Amsterdam beslissen,vervolgens een wandeling naar de Rosse buurt daar.We hadden allemaal medelijden met die meisjes,niet te doen als je zo je kost moet verdienen.De dochter en het nicht konden zich helemaal niet voorstellen dat zij daar zo zouden moeten staan,de jongste waren van hunne leeftijd.


Italiaans eten natuurlijk


Mijne penne met aubergine

Eenmaal terug in het hotel een lekker wijntje gedronken en bed in want op zondag werden werden we om kwart voor 8 aan de bus verwacht voor de uitstap naar het Anne Frank museum.


Beeldje kortbij het museum


Zicht op ...


Mooie boom,jammer van de pot....


Bruin café

De rest van onze trip vertel ik in een volgend blogje want anders wordt het te lang en voor sommige saai ;-)

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

donderdag 7 mei 2015

LIebster Award.

Ik heb de Liebster Award gekregen van Ageeth van de blog Ogenzalf.



Het is een Award die gegeven wordt aan kleine blogs met minder dan 200 volgers.

Dit schrijft Ageeth over mij op haar blog,de reden waarom ik genomineerd ben:


Carla van Ik maak het zelf nu, omdat ze zo creatief en productief is en om haar enorme doorzettingsvermogen na onverwachte tegenslag.

Als dit geen mooi complimentje is dan weet ik het niet,ben echt ontroerd hier door.



Daarom ga ik haar vragen aan mij hier eventjes beantwoorden:

1.   Waarom ben je gaan bloggen?
De blog ben ik begonnen om aan anderen mijn creatieve uitspattingen te doen,mijn interesse  te beschrijven over van alles en nog wat.Een jaar geleden stopte Yunomi ermee en daar kon ik toen mijn ei kwijt.De blog is een veel betere oplossing ;-)




2.   Wat levert het bloggen je op (een negatief en positief punt)?
Positief punt is voor mezelf dat ik mijn creaties en meningen op een leuke manier aan de blogwereld en daar buiten kan laten zien,dat ik leuke reacties krijg om zo verder te doen.


Negatief punt:moeilijk te zeggen?Misschien de kleine teleurstelling als er minder gereageerd wordt?Oh ja want krijgt niet ieder van ons graag bevestiging dat je goed bezig bent?...

3.   Welk (bord-)spel doen jullie thuis graag samen?
Wij spelen weinig of geen spelletjes.Vier op een rij,af en toe of kaarten.


4.   Wat is je favoriete thuismaaltijd (met vrienden en/of het hele gezin)?
Iets met pasta,veel groenten en ene lekkere witte of rosé wijn er bij,de hele familie bij elkaar dat is het fijnste.En een dessertje achteraf.





5.   Welke films staat er in je top 3 aller tijden?
Oei dit vind ik ene moeilijke,ik kijk maar af en toe een film op tv of in de film zaal maar films over echt gebeurde dingen vind ik wel ontroerend,zoals Without my daughter.
En films met auto's,mooie mannen,snelheid zoals Fast and furious kunnen me ook bekoren.

Maar een kinderfilm zoals Brother Bear vind ik ook leuk.

Ben eerder iemand die serie's kijkt zoals Home and away,al jaren maar ook Cold Case of Witout a Trace,zeker geen nederlandstalige reeksen zoals Familie,Thuis en dergelijke(sorry voor de liefhebbers)



6.   Welke hobby's, bezigheden had je als kind?
Als kind deed ik graag tekenen en knutselen,was ik bij de jeugdbeweging.


7.   Wat is je beste recept of maaksel ooit?
Mijne lasagne maar ook mijne pasta carbonara,mijn taarten,mijn dessertjes in het algemeen,maar misschien kunnen mijn kinderen of familieleden daar beter op antwoorden ;-)




Verjaardagstaart voor de zoon vorig jaar.


Mozzarella met groenten.

8.   Op welk blogbericht ben je het meest trots?
Mijn  waag jullie kans blogbericht vind ik nog altijd leuk om opnieuw te lezen.

9.   Heb je een wens voor je toekomst en wil je die delen?
Oh een wens voor de toekomst...eigenlijk ben ik best tevreden met wat ik tot nu toe al heb gepresteerd maar wat meer reacties op mijn blogje is altijd leuk!Wat meer geduldig zijn is ook een (stille) wens maar vooral gezond blijven samen met mijn kinderen is het belangrijkste voor mezelf.Dan komen de andere zaken van zelf wel in orde.





10. Waar bezondig jij je aan (antwoord graag voor AL)?
Een zonde,wat is een zonde?!Als je graag een glaasje witte zoete wijn of een kriekje drinkt ook al ben je alleen is dat een zonde?Of te fel reageert als je het moeilijk hebt is dat een zonde?Ja dan ben ik schuldig maar dat is menselijk of niet?




11. Wat heb je vandaag gegeten?




Deze morgen een gebakken banaan met pecannoten.
's middags pasta met tomaten,rode zoete paprika,pesto en verse parmezaan en straks staat er bananensoep met een broodje op de menu.

Nu heb ik een deel van mezelf bloot gegeven maar dat mag.Ik nomineer niemand maar diegene die graag zijn/haar blog in de kijker zet mag mijn vragen overnemen en hier een linkje plaatsen zodat ik ook zelf eens kan gaan kijken.


Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

zondag 3 mei 2015

Uitslag give away....

Normaal gezien zou ik om 21u de uitslag delen met jullie maar omdat het er zo weinig waren die mee deden heb ik het goede nieuws nu al voor jullie.

Ik ging voor de gemakkelijkste oplossing om nummers te trekken.Snel maakte ik een lijstje met de 2 pakketjes die gekozen waren,de deelnemers op een rijtje gezet,gaf de cijfers in bij Random en kwam 2 keren uit op nummer 2.


Random Integer Generator
Hier zijn je willekeurige getallen:
2 
Timestamp: 2015/05/03 17:45:46 GMT

Dit wil zeggen voor pakketje 1,het hoesje voor de zonnebril dat Susan er eentje krijgt op gestuurd in een stijlvol stofje.


Susan,wil je aub je adres door mailen naar mij:carla.vaesen@telenet.be dan maak ik er normaal gezien deze week werk van om het in orde te maken.

Bij het portemonneetje was Wendy Dewit de winnares.Haar geef ik het pakje als ik haar zie binnenkort,zo spaar ik de postkosten uit,hé!

Gisteren samen met de dochter naar Gent gereden,een rit van bijna 2 uren heen en nog eens 2 uren terug.Het was echt fijn,goed gelachen,lekker gegeten,fijne babbel gedaan en ze heeft ene leuke bikini gevonden,allee ik heb hem mogen betalen,hé!





                                 

Enkele foto's van gebouwen die we tegen kwamen.

We gingen er ook lekker uit eten bij J'ai trouvé.Voor mezelf een broodje met mozzarella,pesto,sla,tomaat en zongedroogde tomaten,voor de dochter een salade met geitenkaasjes in een jasje van spek.




Heel lekker!


Mooi zicht op het water dat door Gent loopt.

Terwijl we aan het eten waren hoorde we muziek en even later kwam er een stoet voorbij met een grote groep Sihks die op weg waren omdat ze een eigen nieuwe tempel hebben in Gent nu.Het was ook op het VTM nieuws te zien.




Raar om dat zo naast je tafeltje voorbij te zien komen.Het was leuk omdat eens mee te maken,andere muziek en een kleurrijke klederdracht,dat kon je wel zeggen.

De dochter heeft zich ene nieuwe bikini gekozen bij hunkemoller voor als ze onder de grote vakantie naar Turkije gaat.

Dit is een model,niet mijn dochter,hé!

We waren mooi op tijd terug thuis voor de spuit die de verpleegster kwam zetten.Ze heeft aan ons uitgelegd hoe we dat volgend weekend zelf moeten doen,hopelijk gaat dat goed lukken...maar ik ga op de bus toch eerst even vragen of er geen verpleegster aanwezig is die dat taakje op zich wil nemen.Ben er gene held in om spuiten te krijgen,zwijg stil om er eentje bij mijn dochter te zetten ;-)

Normaal gezien ga ik deze week het een en ander naaien.
Ik heb mezelf in geschreven voor een VIP swap.Een swap is een ruil die je doet met iemand anders,je maakt voor elkaar iets zelfs gemaakt voor een bepaald bedrag en stuurt dat op.Je mag het op een vast gelegde datum openen.Best spannend om aan mee te doen.Ik ga hier niets laten zien eer het zo ver is want ik weet niet of mijn swapje hier komt kijken.

Swapje...

Heb 2 dingen af en ben nu met het 3de deel bezig maar heb net een gedeelte moeten los doen,morgen doe ik met frisse moed weer verder.

Natuurlijk moet ik de pakketjes ook nog in orde maken en dan ga ik ook nog een canvas opsturen naar iemand waarmee ik geruild heb voor een notaboekje dat in een leuk stofje is gekaft.

Tussendoor ook nog wat werken,op ziekenbezoek bij een collega,naar ons naaiclubje,de dochter halen of brengen op sommige dagen,koffertje maken en nog zoveel meer.

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin