maandag 29 juni 2015

Uitslag give away

Mijn eigen onschuldige hand heeft een briefje getrokken met de naam op van diegene die de leuke tas thuis gestuurd krijgt ;-)






Lutgart H stuur je mij je gegevens door aub?

Het is te warm om een lange blog te maken..

Fijne en zwoele dagen,C


Follow my blog with Bloglovin

woensdag 24 juni 2015

Wat vinden jullie hiervan?

Morgen avond heb ik proclamatie van de dochter.Ja kleine meisjes worden groot en omdat we in stijl willen gaan hebben we voor haar een mooie zwarte lange jurk gekocht in Maastricht.Bij deze winkel zie je het model,kan de foto hier niet plaatsen.

Voor mezelf heb ik een jumpsuit gemaakt met een patroon uit de LMV.Het is een samengesteld patroon wat altijd afwachten is of het mee valt,hé!


Dit is het resultaat wat redelijk snel klaar was:


Zo lijkt het lang en smal


Stofje 2de hands gekocht


Geen idee waar dit stofje van komt...






Nota aan mezelf,volgende keer voor het topje een rekbaar stofje nemen,nu gaat het net om het aan en uit te doen,ga niet te veel drinken zodat ik niet te dikwijls naar het kleinste kamertje moet gaan en het topje had ook iets langer mogen zijn voor mezelf,dan bloest het mooier of hoe noem je dat?

Het is een samenstelling van een jurk,waarvan het topje komt en de broek is van een ander model jumpsuit maar dat bovenstuk vond ik niet zo mooi...anderen hebben deze combinatie ook al gemaakt en in LMV stond het ook bij de voorbeelden.

Gisteren aan mijn familie en vrienden laten zien en zij hebben het goed gekeurd maar ik twijfel toch nog een beetje of ik niet beter een simpel zwart kleedje zou aan doen...

Wat vinden jullie?Dit aan doen of mijn jurkje dat ik vorig jaar maakte?


Maar dan gecombineerd met goudkleurige clutch,schoenen en riempje?

Een kleerkast vol of toch bijna en dan niet weten wat aan te doen....!!

Verder heb ik ook goed nieuws,de zoon is geslaagd en mag naar het 2de middelbaar.Enkel een taak voor wiskunde en Frans maar dat hadden we verwacht.

Zijn het bij jullie ook spannende tijden ivm de uitslagen van de examens?

Groetjes C.



Follow my blog with Bloglovin

dinsdag 23 juni 2015

Hiep hiep hoera...2


Vandaag blaas ik 47 kaarsjes uit!

Zelf ben ik iemand die nog graag verjaart,de smsjes,de FB berichtjes,een eenzaam kaartje en straks mijn bezoek,ik kan daar van genieten.





Deze maand deed ik ook mee aan de verjaardagsswap zoals ik al in mijn vorige blog vertelde.

Gisteren avond heeft mijn swapje me persoonlijk het cadeautje overhandigt.Ze was samen met haar dochter eventjes langs gekomen terwijl het toch wel een heel ritje is van Leopoldsburg naar hier maar ze had op goed geluk gegokt dat ik thuis was.Korte maar leuke babbel gehad.

Deze morgen het kaartje en pakje geopend en ik ben er blij mee.Een klein portemonneetje waar je ook je pas of rijbewijs in kan steken als je ergens naar toe gaat waar je geen handtas mee kan nemen zoals een concert waar je staan plaatsen hebt.Of als je gaat wandelen is dat ook handig.


De leuke frisse lintjes zullen hier of daar ook wel een bestemming krijgen.



Leuke lintjes en mini portemonneetje

Verder heb ik ook een tas gemaakt samen met nog enkele andere met de groep Ontwerpen en naaien van tassen.

Dit is mijn resultaat,combinatie van stofjes die ik nog had liggen:



Oude riem hergebruikt


Een folieke erop gezet,sorry voor mijne schaduw


2 binnenzakken en een sleutellusje

Verder heb ik ook nog een omkeerbare tas gemaakt en die kan voor iemand van jullie zijn als jullie volger zijn en een leuke reactie achter laten waarom dit leuke tasje voor jou mag zijn...Deelnemen kan tot zondag aanstaande middernacht.
.


Deze kant kan je sluiten met kamsnap


Deze kant geeft een vakantiegevoel

Nu ga ik naar de winkel om alles in huis te halen om mijn gasten deze avond met allerlei hapjes te verwennen.De drank ligt al koud en de rest komt straks wel in orde.

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

vrijdag 19 juni 2015

Kookavond

Eindelijk komen we deze avond in afgeslankte versie nog eens samen om te koken.

Mijn broer heeft afgehaakt door de drukte op zijn werk en omdat er sinds oktober een 3de kindje in hun gezin is bij gekomen.

Omdat mijn vriendin in februari de grond ging kussen en de gevolgen een gebroken schouder waren hebben we dit jaar nog niet samen kunnen koken.

Maar straks is het zo ver!!En het is dit keer bij mijn schoonbroer te doen die er zoals naar gewoonte een Italiaans tintje aan geeft.




De menu voor deze avond:


Raviolo al salmone affumicato

Ravioli met een vloeibare eidooier gerookte zalm en gegrilde asperges





Cotolette di pollo

Krokante gepaneerde kip



Patate al forno con rosmarino

Italiaanse gebakken aardappelen met rozemarijn



Crema di mascarpone con frutti di bosco

Romige mascarpone mousse met vruchten compote


Alle foto's via Google,ons resultaat....?

We verdelen de taken en maken samen dit geheel klaar om het erna gezellig samen op te eten.

Diegene waar het te doen is zorgt voor alle benodigdheden en bijpassende drank.

De kosten worden netjes gedeeld onder ons 3tjes.

Ik kijk er erg naar uit want het is altijd gezellig en we leren er ook wel wat bij hoor.

Dit is iets totaal anders dan naaien maar ook heel fijn om te doen.Koken en bakken zijn hobby's van me die het laatste half jaar wat verwaterd zijn....

Doen jullie ook totaal andere dingen naast het naaien?

Groetjes C.



Follow my blog with Bloglovin

woensdag 17 juni 2015

Workshop overlock

Afgelopen zaterdag reed ik direct na mijn werk verder naar Heist op den Berg om er een workshop te gaan volgen.

De overlock was het onderwerp want omdat ik hem gekocht heb en alleen eventjes wat uitleg over het inrijgen heb gehad vond ik het zelf toch wel nodig om naar zo'n workshop te gaan.





Deze werd gegeven bij Den-depot,stoffenwebwinkel,stenen winkel en blog het machien door een demonstratrice van Bernina.

Nadat we allemaal een plaatsje hadden gekozen,leerde we onze overlock inrijgen met 4 kleuren om bij de oefeningen goed te kunnen zien welke fout met welke kleur te maken had.

Een mapje met oefeningen en tips kregen we ook,heb er mijn nota's bij gezet om er thuis verder mee aan de slag te kunnen.

Heb er van alles bij geleerd,omzomen met de overlock,rimpelen,hoek over locken,problemen oplossen dus dat is weeral mee genomen.

Nu wil ik wel eventjes zeggen dat er toch iets tegen viel,het mapje was opgesteld voor een ander merk van overlock,dus de steeklengte,steek en differentieel moest ik telkens aanpassen,naar mijn mening konden ze die nummers beter weg laten en iedereen naar eigen merk laten invullen of meerdere merken in hun lijstje opnemen.Nu was het vaak verwarrend.


Verder vond ik het jammer dat er geen bladzijdes en oefeningen genummerd waren,was gemakkelijker geweest om te volgen als er uitleg werd gegeven want de les geefster volgde niet de oefeningen zoals in het mapje,op zich niet erg maar als gemakkelijker ook gaat,hé!Of ben ik te kritisch?Ik wil natuurlijk niet te negatief overkomen maar het stoorde me...

Tijdens de korte pauze een lekker stukje watermeloen en wat fris te drinken.

En verder met de uitleg,oefenen en bijleren.Misschien voor andere die het over locken net als mezelf niet helemaal onder de knie hebben,op deze leuke blog staat het super goed uitgelegd met foto's erbij hoe je bepaalde dingen moet doen.

Na de workshop ben ik nog eventjes in de winkel gaan kijken,voelen en genieten van al die stofjes die daar liggen.
Een groot aanbod dat mag gezegd worden.Heb er me laten verleiden door joggingstof in het mintgroen en een bijpassend stofje in het ecru met oker,munt en zwarte tekening op om een 2de Julia van te maken.

Moet wel nog aan mijne 1ste beginnen maar als het stof in huis is en het patroon ga ik straks tijdens onze naaiavond overtekenen(dank je wel Els van deze blog) dan gaat er dat binnenkort toch van komen om die in elkaar te zetten/naaien of wie weet wel te overlocken. 



Deze mooie lucht foto om af te sluiten,genomen van op mijn terras:




Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

zondag 14 juni 2015

Verjaardagsslinger maken

Als er eentje jarig is dan is het leuk wanneer je het huis versiert met een zelfgemaakte verjaardagsslinger.

Via Mister Google ga je zeker en vast eentje in jouw smaak vinden die al klaar is om uit te printen zodat je zelf niet moet zoeken,meten en aanpassen in Word of een ander pc programma,waarom moeilijk doen als makkelijk ook kan...


Zelf heb ik er eentje van deze site gevonden,eentje met cupcakes,leuke letters en je kan er ook andere zaken vinden zoals etiketten om op een fles te kleven.

Als je de vertaler gebruikt wijst het zich gemakkelijk uit hoe je het moet afprinten en eventueel opslaat op je pc.

Na het afprinten,mooi uitknippen en bevestigen aan lint,heel gemakkelijk en persoonlijker dan een gekochte maar als je die wil gebruiken,geen probleem,hé!Ik heb er al eens eentje gemaakt,vast gestikt op zig zag lint van bij de Veritas.

Maar ander lint werkt ook vermoed ik,zelf eens uitproberen wat voor jou het gemakkelijkste werkt.

Deze keer heb ik gekozen voor driehoek vlaggetjes met daar op de letters en dit alles gestikt aan een simpel wit lint.

Maar je kan ook vierkanten of rechthoeken nemen of eentje waar zo'n vis staart uitgeknipt is die doet het ook goed voor zulke slingers.




Deze foto komt van het internet.

Hangen jullie ook slingers op als er eentje jarig is?Geven jullie nog verjaardagskaarten of alleen een smsje de dag zelf?En 3 dikke kussen op het feestje?

Omdat ik mee doe aan een verjaardagsswapje waarbij mijn pakje jammer genoeg verloren is gegaan bij de Post ga ik er eentje opnieuw maken en vervolgens met Kiala verzenden om zekerheid te hebben dat het nu wel gaat aankomen.Natuurlijk zit er ook nog iets anders in het pakje maar dat ga ik niet verklappen want ik weet niet of ze hier mee leest en dan is de verrassing er helemaal af,hé!


Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

zondag 7 juni 2015

Porseleinstift

Tekenen met de porseleinstift!Zo leuk en gemakkelijk om te doen.

Het stond al eventjes op mijn verlanglijstje om uit te proberen en het is er eindelijk van gekomen.

Op mijn pinterest pagina stonden al enkele leuke foto's van bordjes,tassen,theepotten enz die andere al gemaakt hadden.


En hier zijn ook leuke voorbeelden te zien bij simplethoughts en op het internet met vriend google vind je vele voorbeelden waar onder deze:









Zelf wou ik mijne theepot en 2 kleine potjes opfleuren met een zwart eenvoudig stipjes motief.


Ben er zelf super content van,het ging gemakkelijk,een foutje kan je gewoon met een nat doekje afvegen.

Ze hebben 90 minuten in de oven gestaan en na het afkoelen zagen ze er zo uit,sorry voor de overdaad aan foto's maar ik ben echt blij met dit resultaat...de kinderen hebben het al goed gekeurd ;-)




2 leuke potjes,ooit van mijn broer gekregen,nr 3
is ooit gevallen...


Het geheel


En het patroon loopt door


Kijk eens hoe mooi


Voor wie zou twijfelen wat erin zit


Boven aanzicht

Nu vond ik het helemaal rustig gevend om te doen,ik werd er zen van... en dat is natuurlijk leuk mee genomen.Jammer dat het enkel duurde zolang als ik er mee bezig was maar ja dat heb ik toch gehad,hé!

Als ik nog eens in de Ikea of Xenos of zo kom ga ik eenvoudige witte tassen of mokken en rechthoekige bordjes mee brengen om het nog eens te doen.Ook leuk om aan iemand te geven bij verjaardag of zo want je kan er van alles en nog wat op zetten.


Zijn er nog van jullie die dat al gedaan hebben?Wat vonden jullie ervan?Laat gerust een link achter waar jullie creaties te zien zijn.

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

vrijdag 5 juni 2015

Nieuwe stofjes

Heb de afgelopen dagen me zelf een beetje verwend met nieuwe stofjes.

Vandaag is mijn pakketje aangekomen van Mondepot waar je echt betaalbare stofjes kan kopen.

De verzending is gratis vanaf 25 euro en ja daar zit je al snel aan dus dat is mooi meegenomen,hé!


Heb deze keer gekozen voor deze leuke stofjes:



2 leuke stofjes,rood lint erbij gekregen

Ja wat hadden jullie verwacht,groen natuurlijk,heel zacht mintgroen,ik ♥ ervan.De bedoeling is er om de Julia sweater van te maken.Heb voor de buidelzakjes nog een leuk combistofje liggen van Soft cactus.

Vorige week had ik bij deze Den Depot een fris groen licht gewicht stofje besteld met de bedoeling er een Leila top uit de laatste LMV uit te maken.Maar nu twijfel ik want heb het eerst uit een proefstofje gemaakt en het valt op de rug ruim,de borstnepen staan te hoog en ik krijg de tipjes aan de voorkant niet mooi afgewerkt zoals zij het beschrijven dus even laten liggen eer ik begin te knippen.





Foto uit LMV

Verder heb ik nog bij Liesellove nep leer besteld in mintgroen om een tas van te maken die samen met nog verschillende anderen ook hier gemaakt wordt:leuk groepje en het is de bedoeling dat je deze tas maakt met stof naar keuze.Je mag zelf ook aanpassingen doen als je daar zin of behoefte aan hebt.




Foto van de tas via FB groepje


Maar of ze op tijd klaar gaat zijn daar vrees ik voor,hopelijk is het pakketje morgen bij Kiala dan kan ik het daar oppikken en zaterdag er aan beginnen.De anderen zijn al aan week 2 bezig.Indien ik het niet haal maakt het voor mij niet uit dan heb ik ze maar wat later klaar.Hopelijk is het nep leer zo mooi als op de foto.

De plannen,de stofjes zijn er al,nu de energie nog vinden om er aan te beginnen.Maar eerst stofjes wassen ;-)

Verder wil ik ook eventjes laten weten dat ik heel blij ben met mijn nieuwe volgers!Welkom ;-)


Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

donderdag 4 juni 2015

Steun uit onverwachte hoek.

Enkele blogjes geleden had ik het eventjes moeilijk en kreeg veel steun van jullie met de reacties op dit schrijven.

Maar het meeste was ik verrast door dit pakketje dat ik gisteren mocht ontvangen van Jessie en de leuke blog/webshop omdat ze vond dat ik wel wat steun kon gebruiken.




In dit pakketje zat van alles waar ik heel blij van werd.

Een leuk hartje met een tekst die Jessie hier eens voorbij had zien komen.Ze heeft er de tekst zelf op gemaakt.

Leuke knoopjes en ook enkele met een stofje,de groene die er bij zitten ga ik bij een tas gebruiken.
2 toffe notaboekjes,eentje zit er al in mijn tas die ik mee neem naar mijn naai avondje op woensdag.
Verder zaten er enkele ritsen,strikjes,lintjes en etiketten in om in kleding of zo te naaien.

Dank je wel Jessie!Zo onverwacht maar recht uit je hart....

Verder zat er ook de chocolade in de brievenbus die ik bij ogenzalf won.Volgende week ga ik de kinderen er mee verwennen als ze aan het leren zijn want die kunnen wel wat extra gebruiken.

De chocolade was mooi ingepakt in een papiertje dat Ageeth bestempeld heeft met hare zelfgemaakte ananasstempel.



Het is pure chocolade met kokos en pecannoten in van het merk tonyschocolonely wat een merk is dat slavenvrij en nog andere zaken hoog in de vaandel houdt.

Afgelopen maandag ene fijne babbel gehad met mijn beste vriendin en gisteren heeft mijn zus me ook nog eens opgepept via de telefoon ;)

Besef super goed dat ik het goed heb met alle steun die ik krijg,hier en van mijn vrienden/familie.

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

dinsdag 2 juni 2015

En we nemen de fiets


Sinds gisteren is er een campagne begonnen om iedereen aan te sporen om met de fiets of te voet kleine afstanden te doen,kleiner dan 5 km ipv telkens de auto te nemen.


Nu zit het zo voor mezelf,sinds ik verhuisd ben neem ik veel vaker de fiets omdat ik nu korter bij alles woon.

Ben sneller met de fiets bij de bakker,de krantenwinkel,de post dan als dat ik de auto zou nemen,parkeerplaats zoeken hoef ik nu niet,er is altijd plaats voor mijne fiets.


Maar omdat het altijd beter kan heb ik me ingeschreven en wil jullie graag motiveren om mee te doen.

Als je hier klikt dan vind je alle verdere informatie die je nodig hebt.


En als ik eventjes mag dromen dan is het hier over,ene nieuwe fiets.De mijne heeft er al bijna 20 jaren op zitten,begint hier en daar wat te roesten en er ontbreken enkele niet noodzakelijke stukken.

Maar eerst nog wat sparen en nadenken welke het gaat worden.



Deze is wel grappig met dat motiefje.




Deze heeft de juiste kleur en gemakkelijk op stappen lijkt me.



En een mandje erbij is heel handig om 
je boodschappen in te doen.


Wie doet er mee?Ik lees het graag in jullie reacties.Mijn beste vriendin heeft gisteren al een heel goed voorbeeld gegeven,ze stapte meer dan 6 km naar ons afspraak en dat verdient een pluimpje!


Deze dames doen met hun gezin al mee: 

http://levenmetliv.blogspot.be/
http://juffrouwsanseveria.blogspot.be
http://gedachtesprongetjes.blogspot.be/
http://meisjesmama.blogspot.be/


Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin