zondag 30 juli 2017

Workshop.

Gisteren ging ik naar Hasselt.Wat shoppen,wat slenteren,mijn bonnen opgebruiken die ik al een tijdje had liggen ;-) en in de namiddag ging ik bij Veritas naar een workshop om met kurk een tasje te maken.

In het verleden ging ik daar ook al naar een workshop,hier en hier te bekijken.
Dus ik kende het daar al een beetje.

Nu was het volgens de uitleg van het krantje van de Veritas zelf dat we een clutch of kleine handtas gingen maken.Eerlijk gezegd was de uitleg beperkt,niet wat ik gewoon ben.Geen prentjes/foto's terwijl ik nogal visueel aangelegd ben ;-) en als je alles gekocht had zoals in het lijstje stond vermeld dat moest je zelf uitzoeken wanneer en hoe je er bijvoorbeeld je paspel tussen moet zetten.

Maar na wat lostornen,uit zoeken en bekijken zag de lesgeefster op eens het licht hoe het in elkaar gezet moest worden.Ik heb zelf al verschillende tasjes gemaakt maar dat was weeral een tijdje geleden en door persoonlijke omstandigheden ben ik er tegenwoordig niet echt met mijn gedachten bij...


Het was op tijd klaar,mijn tasje.Simpele kurk met een beetje goud erin,een wit stofje met gouden sterretjes erop en geen lintje of zo.

De naaimachines zijn wel heel erg simpel.Ik miste mijne Pfaff erg.Amai wat een verschil zeg.Ik noem geen merken,ik snap ook wel dat ze met een budget zitten.


Of ik het een aanrader vond?! Tja dat is moeilijk te zeggen.Voor de prijs moet je het niet laten,dat is een pluspunt tegen over andere naaiwinkels. Maar zoals in alles is ook hier prijs/kwaliteit in verhouding.

Werken met kurk op zich gaat vlotjes.Het schuift iets minder vlot maar zelfs met een simpele naaimachine ging het goed om de kurk te naaien.

Ik ga als ik uit mijn naaidipje ben misschien eens bij K-bas kurk en andere benodigdheden bestellen om een tienertas van Jace did it te maken.


Tijdens de workshop.


Eindresultaat,
moet nog 
gestreken 
worden!!

Op Instagram Stories had ik al een foto geplaatst en na de tip van Createapieceuniek om de ronding in te knippen wat ik gisteren vergeten was en vandaag onmiddellijk veranderde moet ik het nog even strijken en een topstich geven.

Wie weet kan ik het gebruiken als we de gouden bruiloft van mijn ouders vieren in september.Ik heb al een wit met goud erin stofje gewassen klaar liggen maar verder nog geen patroon getekend of zo.


Fijne zondag, Carla x


Follow my blog with Bloglovin

5 opmerkingen: